Bed & breakfast i Askersund

Sverige är full av småstäder som är fantastiskt vackra att besöka och uppleva. Att resa är oerhört spännande, men resor behöver inte betyda andra länder och kulturer, resor kan även ske inom landet. Vårt eget land har så mycket fint och historiskt att erbjuda, varför inte lära känna Sveriges vackra städer lite. Askersund grundades 1643 och är en liten stad i Örebro län i södra Närke med endast cirka 4000 invånare. År 1776 var staden med om en häftig brand där endast 8-9 hus klarade sig, men stadsborna lät sig inte nedslås och 10 år senare var Askersund en stad Sverige återigen kunde räkna med. För den som vill komma bort från storstadslivets stress, trafik och buller är Askersund det perfekta valet. Här kan du bo på mysiga och trevliga bed & breakfast. 

Bed & breakfast kan direkt översättas till säng och frukost. Det är en mycket enklare variant av hotell, även kallad B&B. I en del länder är det även vanliga hushåll som erbjuder turister denna typ av tjänst. Mot en rimlig summa erbjuder de besökarna bed & breakfast, övernattning och frukost. En del bed & breakfast har endast öppet under högsäsongen, och denna lilla verksamhet brukar många gånger kombineras med ett café eller en liten butk.

Bed & breakfast är billigare än hotell

Bed & breakfast är ett bra alternativ

Genom att bo på bed & breakfast istället för på hotell kan man spara pengar och använda dem till att upptäcka Askersund. Varför inte åka ut med en båt och uppleva Askersunds vackra skärgård och natur, eller varför inte njuta av lite golf. Askersund är även en perfekt stad för förälskade par. Här kan man finna tid för vandra, promenera och bara njuta av varandras sällskap. Bo mysigt, ät gott och njut av en vacker natur i Askersund. Trots att staden är liten så finns det några bed & breakfast att välja på.